achtergrond
afbeelding
Nieuwsoverzicht
14 februari 2020

Valentijnsprijs 2020

Op 4 februari ontvingen wij een mail van D66 Schiedam met een uitnodiging dat Natuurcentrum De Boshoek is genomineerd voor de Valentijnprijs 2020. De uitreiking heeft plaats gevonden op vrijdag 14 feb.. Lees meer »

25 mei 2019

Zonnepanelen

Sinds 2009 zijn de vrijwilligers van “Natuurcentrum De Boshoek” actief om de energie consumptie te verminderen. In de jaren 2017 / 2018 zagen we geen mogelijkheden meer om nog meer aan red.. Lees meer »

9 februari 2019

Complimententaart

GroenLinks bracht zaterdag 9 februari een bezoek aan Natuurcentrum De Boshoek. Raadslid Sandra Mantingh en kandidaat-Statenlid Menno Siljee brachten namens GroenLinks de complimenten over aan de vrijw.. Lees meer »

27 oktober 2018

"Het Platte Bos" van Schiedam.

Project “Het Platte Bos”, bestaat uit schijven van bomen, die ooit in Schiedam hebben gestaan. De van boomstammen, takken of wortels gezaagde schijven, zoals aangebracht tegen de wand in d.. Lees meer »

10 oktober 2016

Dag van Duurzaamheid

In Schiedam werd op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd met een verkiezing van stadsinitiatieven ter bevordering van duurzaamheid. De dag was een initiatief van een samenwerking tussen.. Lees meer »

13 Juli 2015

Ontheffing c.q. vergunning van het RVO.

Stichting KNNV Natuurcentrum De Boshoek heeft van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Afdeling Vergunningen en Handhaving, Team Natuur een ontheffing gekregen van de verbodsbepalingen genoemd i.. Lees meer »

18 november 2014

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.

Eindelijk is het zover. Een palet met 60 armaturen werd afgelopen dinsdag 18 november bij De Boshoek afgeleverd. De armaturen met T5 buizen zijn een enorme verbetering, niet alleen visueel maar ook ve.. Lees meer »

2 augustus 2014

Uitreiking cheque wijnaktie Ronde Tafel

De Ronde Tafel Schiedam heeft een cheque van 1707 euro uitgereikt aan Stichting KNNV Natuurcentrum De Boshoek. Het geld is ingezameld door diverse goede doelen acties van de Ronde Tafel. Met het bedra.. Lees meer »

25 december 2012

Kerstattentie van de gemeente Schiedam

Van de gemeente Schiedam ontvingen wij een bericht dat de medewerkers van de gemeente de mogelijkheid kregen te kiezen om hun kerstpakket in ontvangst te nemen of de waarde ter beschikking te stellen .. Lees meer »

13 oktober 2012

Eerste Groene Lintjes van Schiedam uitgereikt

Op 13 oktober 2012 heeft Rik Grashoff – oud-wethouder en oud-Kamerlid voor GroenLinks – de eerste Groene Lintjes uitgereikt aan Schiedammers die zich op bijzondere wijze inzetten voor natu.. Lees meer »

14 mei 2011

Plaatsing zonnepanelen op het dak van De Boshoek

Afgelopen zaterdag 14 mei zijn er zonnepanelen op het dak van Natuurcentrum De Boshoek geïnstalleerd. Formeel is de benaming van de zonnepanelen niet juist, we moeten het hebben over PV-panelen, .. Lees meer »

29 April 2011

Uitreiking Koninklijke onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op vrijdagochtend 29 april, de dag voor Koninginnedag heeft in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam de uitreiking plaats gevonden van de versierselen behorend bij de Koninklijke .. Lees meer »

5 april 2011

Uitreiking Rabobank cheque

Jeetje, dacht ik, ik win een geldprijs! Dat is me nog nooit overkomen. Ik had een prijsvraag ingevuld naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Rabobank Schiedam-Vlaardingen. Maar toen ik de br.. Lees meer »

28 oktober 2010

Vrijwilliger van het jaar 2010

Het steunpunt vrijwilligerswerk organiseert samen met de gemeente Schiedam ieder jaar een feest.  Bijzondere Schiedammers, die zich op een of andere manier, voor de Schiedamse samenleving verdien.. Lees meer »

14 september 2010

Natuurprijs 2010 gaat naar KNNV natuurcentrum De Boshoek

Familie Fentener van Vlissingen heeft voor de laatste keer de Natuurprijs 2010 uitgereikt. De genomineerden werden hartelijk welkom geheten door de dochters Alicia  en Tannetta Fentener van Vliss.. Lees meer »

5 november 2009

Vergunning voor Natuurcentrum De Boshoek

Stichting KNNV Natuurcentrum De Boshoek heeft van het Ministerie van LNV ( Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ) een vergunning c.q. ontheffing ontvangen voor de duur van vijf jaar vanaf novembe.. Lees meer »